Supă cremă de legume

de miki_a in Supe, 29 Oct 2015 | 4631 vizualizari

 

Mâncărurile cu lichid (supe, ciorbe, borşuri) sunt nelipsite din meniurile noastre. Le fac aproape zilnic, cât mai variate şi plăcute, cu ingrediente simple şi ieftine!
Astăzi am optat pentru supa cremă de legume!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi potriviţi;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 1 ardei gras galben;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 1 ceapă galbenă;
  • 6 cartofi;
  • 300 ml. smântănă pentru gătit;
  • 1 piept de pui cu os (opţional);
  • sare, piper, ulei;
  • verdeaţă pentru decor;
  • crutoane, brânză rasă (opţional);
  • 2 l apă pentru fiert.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de legume:

Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece.

Între timp, spălăm şi curăţăm legumele.

Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei fierb mai greu), iar după aproximativ 10 minute adăugăm o linguriţă de sare, ceapa intreaga, celelalte rădăcinoase şi ardeii. Fierbem la foc mic, iar când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm cartofii. Continuăm fierberea (daca pieptul de pui este deja fiert îl scoatem din vas), dar nu foarte mult. Legumele trebuie să fie întregi, nu terciuite.

Scoatem legumele din supă şi le pregătim pentru mixat. În funcţie de bolul folosit (sau vasul blenderului), împărţiţi cantitatea de legume şi mixaţi în reprize, adăugănd şi supă până la obţinerea consistenţei moi, fluide. Potrivim gustul de sare şi piper. Smântâna se adaugă la final, în funcţie de gust (mai dulce, mai acră).

O servim caldă, în boluri, cu crutoane, pâine proaspătă sau prăjită, garnisită cu smântână, stropi de ulei, seminţe prăjite, bucăţi de cărniţă, verdeaţă, ardei iuţi, fulgi  de ardei iuţi, usturoi etc.

Este o supă hrănitoare şi numai bună pentru zilele reci care vor veni!

Vă doresc poftă bună! 

 

 

TIPS-URI

1

Carnea fiartă am folosit-o la această reţetă: http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-paste-cu-carne-de-pui-si-maioneza-73726.html

2

În funcţie de bolul folosit (sau vasul blenderului), împărţiţi cantitatea de legume şi mixaţi în reprize, adăugănd şi supă până la obţinerea consistenţei moi, fluide.

3

O servim caldă, în boluri, cu crutoane, pâine proaspătă sau prăjită, garnisită cu smântână, stropi de ulei, seminţe prăjite, bucăţi de cărniţă, verdeaţă, ardei iuţi, fulgi de ardei iuţi, usturoi etc.

4

Legumele se fierb întregi. După ce a fiert, ceapa se aruncă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

29.10.2015, 15:28

Multumesc Danuta!

Panacris 1

15.02.2016, 08:39

miki_a 1

17.02.2016, 08:33

Multumesc mult Cristina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de legume